Aktuális híreink:


Megyei sakk diákolimpia

Február 3-án a Vörösmarty Mihály Általános Iskola csapatával Kérdő Erik 7. d osztályos tanulónk Békéscsabán a sakk diákolimpia megyei fordulóján 5. helyezést ért el.


Iskolai és városi sakk diákolimpia

Iskolánk jamuár 5-én a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Székhelyintézményében rendezte meg házi sakkversenyét, melyen 4 alsó és 4 felső tagozatos tanulónk vett részt. A három tagintézmény versenyzői közül Kérdő Erik (7.d) 4., Csordás Levente (7.d) 5. helyezést ért el. Ezzel bekerültek az iskolai csapatba, amely képviselte intézményünket a városi versenyen.
Utóbbira január 12-én került sor. Csapatunk a III-IV. korcsoportos fiúk között 3. helyezést értek el. Ezzel az eredménnyel továbbjutottak a megyei fordulóra.

Látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Kinder+Sport pályázat

Iskolánk idén is pályázott az országos kiírású Kinder+SPORT programra, mely évek óta elkötelezett híve a fiatalok rendszeres testmozgásra való ösztönzésének.
Az őszi pályázatunkkal sikeresen bejutottunk az első 44 iskola közé. A következő fordulóban a hozzánk hasonló, kis létszámú iskolákkal fogunk versenyezni.
Eddigi eredményünkért sportszereket kaptunk, melyek segítenek a következő fordulóra való felkészülésben. A versenyre 14 alsós tanulóval készülünk. A harmadik fordulóra februárban kerül sor.

Látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Karácsonyi játszóház

Intézményünkben karácsonyi játszóházat szerveztünk a téliszünetet megelőző péntekre, ezzel segítve az ünnepre hangolódást.
A délelőtt során a felső tagozatos tanulóink gofrit süthettek, karácsonyi zenét hallgattak, társasoztak. Az alsó tagozatosok kreativitásukat bizonyíthatták, üvegfestéssel karácsonyi díszeket készíthettek, Mikulás-sapkákat gyárthattak. A programot a tornateremben zártuk, ahol a gyerekek által előadott karácsonyi történetekkel kerültünk ünnepi hangulatba.
A "Kézenfogva" program keretében felléptek a Bácska utcai óvodások; láthattunk Télapó-, majd Hópihetáncot, miközben a vegyes kórus angol nyelvű karácsonyi dalokat énekelt.
A felső tagozatosak hip-hop dance produkcióval szórakoztatták a közönséget.
Az Esélyegyenlőséget Biztosító Alapítvány karácsonyi csomaggal lepte meg tanulóinkat, így kívánva békés ünnepeket.

Látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Napraforgó rajupályázat

Iskolánkban hagyománnyá szeretnénk tenni az őszi Napraforgó rajzpályázatot, mely készítése természetes és újrahasznosított anyagok felhasználásával készül. A gyerekek szívesen vettek részt a felhívásban. Az alkotások elkészítésekor különböző technikákat alkalmaztak. Gondolatviláguk szárnyalt, kifejezésmódjuk finomodott.
Minden évfolyamon a legszebb pályamunka díjazásban részesült.

Ha november, akkor Egészségnevelési hónap

A november idén is az egészséges életmód jegyében telt iskolánkban.
A hónap során hetente más-más programmal igyekeztünk felhívni tanulóink figyelmét a testi-lelki egészség fontosságára. A foglalkozások során olyan ismeretekhez juthattak, melyek segítségével tudatosabban dönthetnek majd egészségükkel kapcsolatban az egyes élethelyzetekben.
Tanulóink zenés reggeli tornával kezdhették a napot, készíthettek plakátot a "Legfőbb kincsünk az egészség" témában, asztalterítő versenyre nevezhettek, vagy "Egészségolimpia" címmel totót írhattak. Az utolsó héten Madarász Géza drogprevenciós előadást tartott, melyre a szülőket is szeretettel vártuk.

Tekintse meg képeinket a "Galériák" oldalunkon! >>>

Hagyományőrző nap

Tagintézményünk október 27-én 18. alkalommal rendezte meg a korábbi években is oly sikeres hagyományőrző napot.
A rendezvény idén Arany János szellemét idézte meg; ily módon emlékezve a 200 éve született kiemelkedő tehetségű irodalmi alkotónkra.
A tanulók, pedagógusok, meghívottak 10 állomáson keresztül kalandozva tisztelegtek múltunk e nagy alakja előtt, az aulában kialakított tárlaton pedig visszautazhattunk az "Arany-kor"-ba; a háttérben korabeli zenék teremtettek nosztalgikus hangulatot.

A múltidézés 18 órai kezdettel iskolai pizsama-party keretében folytatódott egy, az Arany-korszakban játszódó film vetítésével és beszélgetéssel.

Látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Október 23.

A felső tagozatosok irodami műsorában, gondolatban visszarepültünk az időben.
A magyar történelem egyik legjelentősebb eseményére emlékeztünk, amely 61 évvel ezelőtt, 1956. október 23.-án kezdődött. Tanulóink ünnepi műsorukban felidézték a korszakot: a kommunista diktatúra rettenetét, valamint a forradalmárok emberségét, bátorságát és szabadságvágyát. Az ünnepség során megismerhettük a nagyapák, dédapák küzdelmét.

Látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Október 6.

2001 óta október hatodika nemzeti gyásznap. Ezen a napon az állami lobogót félárbocra eresztik, a középületekre kitűzik a gyászlobogót, az iskolákban megemlékezést tartanak.
Iskolánk irodalmi összeállítással idézte fel a múlt örökségét, az aradi vértanúk alakját. Emlékműsoruk főhajtás volt az 1848-1849-es szabadságharc leverését követő kegyetlen megtorlás áldozatai előtt.
Az Aradon kivégzett 13 honvédtábornok: Aulich Lajos, Damjanich János, Dessewffy Arisztid, Kiss Ernő, Knézich Károly, Lahner György, Lázár Vilmos, Leiningen-Westerburg Károly, Nagysándor József, Poeltenberg Ernő, Schweidel József, Török Ignác és Vécsey Károly.

Szelektív hulladékgyűjtés.

Tagintézményünkben évtizedes hagyománya van a szelektív gyűjtésnek. Ilyenkor tanulóink útra kelnek és szülői segítséggel járják a településrész utcáit, igyekezve minél több helyről összegyűjteni a felesleges papír és műanyag hulladékot.
Ezúttal október 4-én hozhatták a gyerekek a PET palackot és a papírhulladékot az iskola előtt álló konténerekbe.
Intézményünk idén második alkalommal is elnyerte az ÖKO-iskola címet, a gyerekeket a környezettudatos életmód és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságának ismeretére neveljük. Az iskola hosszú távú céljai közt szerepel, az Örökös ÖKO-iskola cím elnyerése.
A nap végére összesen 1818 kg papírt gyűjtöttünk.
1. helyezett: 3.d - 33kg/fő
2. helyezett: 8.d - 23,6kg/fő
3. helyezett: 4.d - 22,9kg/fő


Európai Diáksport Napja

A Magyar Diáksport Szövetség szeptember 28-án idén is meghirdette az Európai Diáksport Napját.
A program keretében az intézményeknek ezúttal is egy legalább 120 perces aktivitást, sportprogramot kell megszervezniük, amelynek egyetlen kötöttsége a hagyományos diáksport napi futótáv (idén 2017 méter) teljesítése.
Iskolánk - mint már évek óta - idén is teljesítette a kihívást.
A "kötelező" diáksport napi táv megtétele után tanulóink kiütő- és fogójátékokat játszhattak. Lehetőségük nyílt saját, kedvenc vagy újszerűbb sportágaiknak bemutatására is.
A rendezvény több mint 100 résztvevőt mozgatott meg.


Képeinkért látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

VI. Rákóczi Fesztivál

Szeptember 23-án tizenegyedik alkalommal gyűltek össze a rákóczitelepiek, hogy egy jó hangulatban eltöltött nappal erősítsék a városrész lakóinak összetartozását. Az esemény a Vasas Sportpályán került megrendezésre.
A nap során változatos programok várták a kilátogatókat.
A városrész legidősebb és legifjabb lakóinak köszöntése mellett kiosztásra került a Rákóczitelepért Emlékplakett. Ezúttal Németh Józsefné vehette át a díjat.
Délelőtt vidám előadásokkal, zenés-táncos produkciókkal szórakoztattak a fellépők. A vállalkozó kedvűek kipróbálhatták az íjászatot, a kicsiket pedig arcfestés, ugrálóvár és különböző kreatív foglalkozások várták. Idén is nagy érdeklődés övezte "Lyukadjon a háló" névre hallgató focitornát.

Látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

TeSzedd! program iskolánkban

Intézményünk idén is részt vett az országos "TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért!" akcióban. Iskolánk minden tanulója aktívan kivette részét a szeptember 17-i programban.
ÖKO-iskola lévén fontosnak tartjuk a környezettudatos szemlélet formálását, melyet gyakorlati tevékenykedtetéssel is igyekszünk támogatni. Jó lehetőséget nyújtott erre a "TeSzedd!" program.
Tanulóink Rákóczitelep utcáit bejárva három zsák szemetet gyűjtöttek össze az előírásoknak megfelelően, balesetvédelmi oktatás után, a kapott védőkesztyű használatával.

A részletekért látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Tanévnyitó

2017. augusztus 31-én 18.00 órakor ünnepélyes keretek között megnyitottuk a 2017/2018. tanévet.
Tagintézményünkben 8 osztályban 100 tanuló kezdte meg a munkát. Az ide év fő pedagógiai célkitűzés a Komplex Instrukciós Program (KIP) fenntartása.
Az eseményről helyettünk beszéljenek a képek !

Látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Tanévkezdés hírei:

VI. Rákóczi Fesztivál:
2017. szeptember 23.

Iskolai úszásoktatás:
2017. szeptember 4-8.(hétfő-péntek) délelőttönként.
Az érintett osztályok: 2.d, 3.d és 4.d

Első tanítási nap:
2017. szeptember 1. (péntek).
Ezen a napon csak osztályfőnöki órákat tartunk, tanulóink délig tartózkodnak az iskolában. Az alsó tagozatosok minden felszerelésüket hozzák magukkal! A felsősök tolltartót, órarendet, a bizonyítványukat és osztályfőnöki füzetet hozzanak.
Az étkezéshez és a napközis ellátáshoz szükséges nyilatkozatokat kérjük, feltétlenül hozzák magukkal és 9 óráig az osztályfőnököknek adják le! Csak ebben az esetben tudunk hétfőre étkezést biztosítani!

Tankönyvosztás időpontja:
2017. szeptember 1. (az első tanítási napon)

Ünnepélyes tanévnyitónkat
2017. augusztus 31-én (csütörtökön) 18.00 órakor tartjuk a Rákóczitelepi Iskolában.
Gyülekező: 17.45-kor.
Megjelenés: ünneplőben.

Javítóvizsgák időpontja:
2017. augusztus 22. (kedd) 8.00 óra.Az oldal optimális megjelenéséhez ajánlott böngészők: IE 6+, Mozilla Firefox.

Készült: 2011.10.20. | Készítette: Pirer Katalin | Az oldalon található képi és szöveges tartalom szerzői jogvédelem alatt áll!