Aktuális híreink:


"Tehetségek Magyarországa"

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége a "Tehetségek Magyarországa" című EFOP-3.2.1-15-2016- 00001 projektre iskolánk sikeres pályázott, melynek keretébe 18 tanulónk vehet részt matematika-logika csoportos tehetségsegítő tevékenységben.

A szabadságharcra emlékeztünk

Iskolánk március 14-én reggel emlékezett meg az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról.
Tanulóink az ünnepi műsor során felelevenítették a forradalom legismertebb mozzanatait, a zenei aláfestéssel vetített képek pedig a forradalmi hangulatot hozták pár percre iskolánk falai közé.

A rendezvényen készült képeinkért látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Szülő-pedagógus Fórum a KIP-ről

A Vörösmarty Mihály Általános Iskola szokásos Szülő-pedagógus Fórumán ez alkalommal tagintézményünk - Orosházán még különleges - programja, a KIP került a figyelem középpontjába. A Komplex Instrukciós Programot az elmúlt tanévben vezettük be iskolánkban.
Segítségével a tanítási órák jelentős részét élményközpontú, tapasztalati úton való ismeretszerzésen alapuló feladatokkal tehetjük változatossá.
A módszer alkalmazásával sikerélményhez juttathatjuk a különböző képességekkel rendelkező tanulókat, miközben fejlődnek szociális kompetenciáik, megtanulnak együttműködni, segítséget adni és kapni.
A március 6-án megrendezett fórumon Kissné Tarján Katalin tagintézményvezető-igazgató tartott előadást a tanítási módszerről, majd az érdeklődők rövid videót tekinthettek meg egy KIP-es tanóráról. A programot tanulóink saját élményeikről szóló előadása színesítette.

Második Pénz7

Iskolánk idén vett részt másodszor az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett országos Pénz7 rendezvényen. A pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hetére március 6. és 10. között került sor. Célja felhívni tanulóink figyelmét a pénzzel való tudatos gazdálkodásra. A témahét a játékos "bankolás" mellett, a vállalkozói kompetencia fejlesztésére és a vállalkozói ismeretek élményalapú megismertetésére is lehetőséget adott. Megvalósítására osztályfőnöki órákon került sor.


Nyílt nap

2017. február 23-án (csütörtökön) nyílt napot tartunk iskolánkban.
9 órától matematika és barkács foglalkozást tekinthetnek meg az érdeklődők.
Szeretettel várjuk az óvodásokat és szüleiket!

Elűztük a telet!

Farsangi műsorunk télbúcsúztató-tavaszköszöntő rituáléval indult. A zajos utcai felvonulás után Kiszebáb-égetéssel igyekeztünk elűzni a telet.
Ezt követően táncos produkciók szórakoztatták a közönséget, majd a jelmezesek felvonulásával folytatódott műsorunk.
A legjobban sikerült jelmezek között láthattuk a gyufásdoboz-emberkét, Olaf-ot, a hóembert, de találkoztunk hőlégballonnal, Lúdas Matyival és óriással is.
Ezután az iskola pedagógusai és a szülői munkaközösség tagjai lepték meg kacsatáncukkal a gyerekeket.

A rendezvényen készült képeinkért látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Öko-hír újra!!!!

Az OzoneNetwork tévé idén is díjazta azokat a megvalósult zöld ötleteket, innovációkat, melyek hozzájárultak környezetünk, bolygónk megóvásához, jobbá tételéhez. Iskolánk Öko szakköri munkája bronz fokozatot nyerte el a sikeresen benyújtott pályázaton. Az Öko szakkör konkrét környezettudatos innovációt valósít meg. Működése során törekszik arra, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjon maga után, kiemelt fontossággal kezelik a környezetvédelmet és a fenntartható fejlődést. A kreativitás és a környezettudatosság ötvözéséből hasznos, példaértékű megoldások születtek és születnek.

Az oklevelet nagy méretben itt tekintheti meg! >>>

Öko-hír!!

2016 december 16-án iskolánk sikeres pályázatbenyújtás után második alkalommal is elnyerte az Ökoiskola címet.

Az oklevelet nagy méretben itt tekintheti meg! >>>

Szakmai nap iskolánkban

Intézményünk 2016. november 25-én Alsós Szakmai Napot szervezett "Élmény a borítók mögött" címmel. Kiemelt témája az iskolában második éve alkalmazott Komplex Instrukciós Program (KIP) bemutatása volt. A Komplex Instrukciós Program olyan tanítási módszer, mely lehetővé teszi a tanárok számára a magas szintű csoportmunka szervezését olyan osztályokban, ahol a tanulók közötti tudásbeli különbség és kifejezőkészség tág határok között mozog.
A rendezvény keretében egy KIP-es órát látogathattak az érdeklődő pedagógusok és szülők.
A Szakmai Nap díszvendégeként köszönthettük Kóródi Bencét, az alsós magyar nyelv és irodalom kísérleti tankönyvek vezető szerkesztőjét, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet munkatársát.
A tanulók rendhagyó olvasás óra keretében személyesen tehették fel kérdéseiket a szerkesztő úrnak a kísérleti tankönyvek összeállításával kapcsolatban.
A programsorozat "Kerekasztal" beszélgetéssel folytatódott. Az eszmecserét "Egymásra épülés és újszerűségek az OFI új fejlesztésű olvasás, írás, nyelvtan és fogalmazás taneszközeiben 1-4. évfolyamon" címmel Kóródi Bence tankönyvszerkesztő vezette.

A rendezvényen készült képeinkért látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Nyílt nap:

2016. november 24-én (csütörtökön) nyílt napot tartunk iskolánkban.
November 25-én (pénteken) pedig alsós szakmai napot rendezünk. Vendégünk Kóródi Bence tankönyvíró lesz.

Hagyományőrző nap

Tagintézményünk 2016. október 28-án rendezte meg szokásos Hagyományőrző napját, melyen Zrínyi Miklós korába utazhattak vissza a gyerekek. A kortörténeti megnyitó után a tanulók egy animációs filmet tekinthettek meg, majd kezdetét vette az "ostrom". Az osztályok – kezükben egy korhű zászlóval – kirohantak a "várból".
A nap további részében az iskola tanulói zászlóaljakba rendeződve 10 állomáson tették próbára tudásukat, erejüket. A Zrínyi Miklós-tárlat megtekintése után a vitézek lovaspárbajoztak és egyéb erőpróbákat kellett kiállniuk, hogy a lehető legtöbb tallér kerülhessen tarisznyájukba.
Korabeli címerkészítés, valamint aszfaltrajz készítése közben megmutatkozott a tanulók kreativitása.
A "Kézenfogva" Program keretében a Bácska utcai óvoda nagycsoportosai is betekintést nyerhettek ebbe a különösen színes történelmi korszakba, korabeli ékszereket készíthettek újrahasznosított alapanyagokból.
A rendezvény egy közös körtánccal zárult. Az őszi időjárás is kedvezett, az ostrom győzelemmel zárult, a vitézek diadalmaskodtak.

Október 23.

A nyolcadik osztály ünnepi műsorában, gondolatban visszamentünk az időben.
A magyar történelem egyik legjelentősebb eseményére emlékeztünk, amely 60 évvel ezelőtt, 1956. október 23.-án kezdődött. Tanulóink ünnepi műsorukban felidézték az akkor lezajlott eseménysorozatot, melynek hatása máig érezhető.

Látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Szelektív hulladékgyűjtés.

Tagintézményünkben október 14-én szelektív huladékgyűjtést szerveztünk. Iskolánk tanulói már hetekkel korábban járták a településrész utcáit és igyekeztek minél több helyről összegyűjteni a felesleges papír és műanyag hulladékot. A program kiválóan illeszkedett iskolánk ÖKO-iskola profiljába.


Október 6.

Iskolánk is megemlékezett az Aradi vértanúk kivégzésének napjáról.
Az ünnepi műsorról készült képeinket megtekintheti a galériák között.

Látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

V. Rákóczi Fesztivál

Jubilált a rákóczitelepi falunap szeptember 24-én. Az eseményt tizedik alkalommal rendezték meg a Vasas Sportpályán és ötödik éve viseli a Rákóczi Fesztivál elnevezést.
Egész nap színes programok várták a kilátogatókat.
A városrész legidősebb és legifjabb lakóinak köszöntése mellett kiosztásra került a Rákóczitelepért Emlékplakett. Ebben az évben önzetlen és tevékeny munkájukért Gál János és felesége vehette át a díjat.
A délelőtt során vidám előadásokkal, zenés táncos produkciókkal szórakoztattak a fellépők. Nagy érdeklődés övezte az ezúttal is megrendezett "Lyukadjon a háló" névre hallgató focitornát. A vállalkozó szelleműek az íjászatot is kipróbálhatták, a kicsiket pedig arcfestés, ugrálóvár és különböző kreatív foglalkozások várták.

Látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Tanévnyitó

2016. augusztus 31-én 18.00 órakor ünnepélyes keretek között megnyitottuk a 2016/2017. tanévet.
Helyettünk beszéljenek a képek az eseményről!

Látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Tanévkezdés hírei:

V. Rákóczi Fesztivál:
2016. szeptember 24.

Iskolai úszásoktatás:
2016. szeptember 5-9.(hétfő-péntek) délelőttönként.
Az érintett osztályok: 2.d, 3.d és 4.d

Első tanítási nap:
2016. szeptember 1. (csütörtök).
Ezen a napon csak osztályfőnöki órákat tartunk, tanulóink délig tartózkodnak az iskolában. Az alsó tagozatosok minden felszerelésüket hozzák magukkal! A felsősök tolltartót, órarendet, osztályfőnöki füzetet hozzanak.
Az étkezéshez és a napközis ellátáshoz szükséges nyilatkozatokat kérjük, feltétlenül hozzák magukkal és 9 óráig az osztályfőnököknek adják le! Csak ebben az esetben tudunk péntekre étkezést biztosítani!

Tankönyvosztás időpontja:
2016. szeptember 1. (az első tanítási napon)

Ünnepélyes tanévnyitónkat
2016. augusztus 31-én (szerdán) 18.00 órakor tartjuk a Rákóczitelepi Iskolában.
Gyülekező: 17.45-kor.
Megjelenés: ünneplőben.

Javítóvizsgák időpontja:
2016. augusztus 23. (kedd) 8.00 óra.Az oldal optimális megjelenéséhez ajánlott böngészők: IE 6+, Mozilla Firefox.

Készült: 2011.10.20. | Készítette: Pirer Katalin | Az oldalon található képi és szöveges tartalom szerzői jogvédelem alatt áll!